Pravno obvestilo o vaši zasebnosti, politika varovanja vaših osebnih podatkov

Podjetje dr. Andrej Raspor s.p.  (v nadaljevanju tudi »mi« ali skrbnik) posveča varstvu osebnih podatkov veliko pozornost. V nadaljevanju navajamo informacije o tem, katere vaše podatke zajemamo in kako jih nato obdelujemo.


Podatki o upravljavcu osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerih koli osebnih podatkov, ki jo izvaja družba dr. Andrej Raspor s.p. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Vsi podatki upravljavca:
dr. Andrej Raspor s.p.
Dolga Poljana 57
5271 Vipava
SI Slovenija

Davčna številka: 54134749
Matična številka: 6104584000
Telefon: +386 51 313 221
E-mail: prodaja.perfectus@gmail.com


Katere osebne podatke obdelujemo
Za namene registracije profila:

 • Ime
 • Priimek
 • E-mail naslov
 • Telefon
 • Želeno geslo

Za opravljanje nakupov z opcijo dostave naročenih izdelkov na dom:

 • Ime in priimek/podjetje;
 • Naslov;
 • Kraj in poštna številka;
 • Osnovni kontaktni podatki (ime, telefonska številka, e-naslov);
 • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.);
 • Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili).


Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);
 • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
 • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;
 • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).


Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

 • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
 • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
 • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte in SMS sporočil);
 • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
 • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.

Dolžina hranjenja osebnih podatkov

Osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh.
Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.
Poleg tega skladno z zakonom:

 • Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.
 • Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.


Prostovoljnost posredovanja podatkov

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.


Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe dr. Andrej Raspor s.p.) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t. i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim glede na naše marketinško prodajne potrebe posredujemo osebne podatke, so:

 • ponudniki storitev marketinga;
 • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;
 • ponudniki pošiljanja SMS sporočil;
 • ponudniki programerskih rešitev;
 • dostavne službe.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.
Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).


Vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

 • od nas lahko kadarkoli zahtevate potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
 • zahtevate spisek vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo:  namene obdelave; vrste osebnih podatkov; poslovni partnerji (pogodbeni obdelovalci - glej zgoraj), ki so jim bili ali jim bodo razkriti vaši osebni podatki; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
 • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
 • popravek netočnih osebnih podatkov;
 • omejitev obdelave, kadar:
  • oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
  • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
  • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
 • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
 • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
 • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
 • pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.


Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na kateri koli naš kontakt navedenim v poglavju " Podatki o upravljavcu".

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.


Vaša zasebnost in piškotki


Informacije o piškotkih in povezanih tehnologijah

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. S pomočjo piškotkov lahko uporabnikom zagotavljamo optimalno uporabo vseh funkcionalnosti in boljšo uporabniško izkušnjo. Tudi spletna trgovina PERFECTUS uporablja piškotke in sicer za delovanje same platforme spletne trgovine, objavo malih oglasov, prikaz komercialnih vsebin in izvajanje analitike.


Ta pravila urejajo uporabo piškotkov v naši spletni trgovini

Za nekatere tehnično ne nujne piškotke imate možnost, da bodisi sprejmete ali zavrnete njihovo uporabo tako da na pojavnem oknu povezanem z uporabo piškotkov kliknete "Nastavi piškotke" ter nato eksplicitno obkljukate, katere piškotke dovolite. Običajno lahko nastavite vaš brskalnik, da ne sprejema piškotkov. Vendar pa lahko zavrnjena uporaba piškotkov povzroči nepravilno delovanje trgovine: lahko imate težave pri prijavi ali uporabi nekaterih interaktivnih funkcij, lahko bo nepravilno delovala košarica, lahko bo napačno speljan proces naročanja ali potrjevanja naročila kar lahko pripelje tudi do vašega napačnega oddanega naročila. V vseh naštetih primerih je odgovornost za vse nastale problem izključno na vaši strani.

Kategorije piškotkov, ki jih uporablja spletna trgovina PERFECTUS

Nujno potrebni oziroma obvezni
Ti piškotki so nujni za samo delovanje celotne platforme. V kolikor se ne strinjate z uporabo le-teh nemudoma nehajte uporabljati naše storitve. V primeru, da ste že uporabnik in se ne strinjate s temi piškotki nam lahko pošljete zahtevo za izbris vašega uporabniškega računa na prodaja.perfectus.si@gmail.com.

Za analitiko
Analitični piškotki se uporabljajo za anonimno spremljanje statistike obiska. Ta statistika in analitika je ključnega pomena za zagotavljanje odlične uporabniške izkušnje naših storitev kot tudi za razvoj izboljšav in novih funkcionalnosti.

Za trženje
Piškotki za namene trženja oziroma oglaševanja se uporabljajo z namenom, da bi se vam prikazovali naši oglasi, ki bi vam lahko bili še posebej zanimivi.

Za nastavitve strani
To so piškotki za nekritične uporabniške nastavitve


Ob prvem obisku spletne trgovine PERFECTUS boste morali označiti s katerimi piškotki se strinjate. Vse spremembe boste lahko kadarkoli urejali in spreminjali s klikom na gumb "Nastavitve za piškotke" na spodnji informacijski pasici spletne trgovine.

POZOR !!!
Če vas uporaba piškotkov z naše strani moti ter glede na to, da nekaterih tehnično potrebnih ne moremo umakniti z vašega brskalnika, in se z uporabo teh piškotkov nikakor ne strinjate, potem smo vas primorani lepo prositi, da spletno trgovino nemudoma zapustite.


E-mail novice

Spletna trgovina PERFECTUS vam lahko, če ste registrirani uporabnik, pošilja različne tipe e-mail obvestil in potisnih sporočil. Možnost imate, da se lahko na te kadar koli prijavite ali odjavite. To storite preko svojega profila v spletni trgovini PERFECTUS. Prijava na novice ali potisna sporočil v nobenem primeru ne vpliva na nabor funkcionalnosti trgovine.

Obvestila o delovanju trgovine

V to skupino spadajo vsa obvestila in sporočila, ki so vezana na tehnološke in oblikovne novosti v trgovini PERFECTUS. V okviru teh novic sporočamo vsem zainteresiranim, kar je pomembno in uporabno za uporabnike naše storitve.

Obvestila o ponudbi

V to skupino spadajo obvestila o aktualni zanimivi ponudbi v spletni trgovini PERFECTUS. Obvestila vsebujejo podatke o ponudnikih in izboru njihovih izdelkov, ki bi vas lahko zanimali.

Oglasno marketinška obvestila

V to skupino spadajo oglasna sporočila vezana na različne popuste ter akcijske prodaje. Tipično v okviru teh sporočil prejmete predstavitve tistih izdelkov, katerih nakup je v tistem trenutku še posebej ugoden.


Pozor!!
Četudi ste v svojem profilu nastavili, da nočete prejemati novic od spletne trgovine PERFECTUS, se ne morete odjaviti od sistemskih sporočil, ki vam jih trgovina pošlje v okviru svojega operativnega delovanju. Tu so predvsem: potrdila o transakcijah, informiranje o stanju naročil, obvestila o dejavnosti računa (npr. potrditve računa, spremembe gesla itd.), in še vsa druga pomembna obvestila, ki so sistemskega izvora in so pomembne za samo delovanje spletne trgovine.