Strateški menedžment igralniško-zabaviščnega podjetja

  • 45.00€

  • Brez DDV: 41.10€
  • Blagovne znamke Perfectus
  • Šifra: BEK20220010
  • Razpoložljivost: Na zalogi

!!NOVO!!

S prednaročilom si zagotovite svoj izvod med prvimi v Sloveniji.

Prednaročilo do 30.11. 2022

Knjiga izide predvidoma 1. 12. 2022. Prednaročniki prejmete knjigo takoj, ko pride iz tiska.

Knjiga obravnava strateški menedžment igralniško-zabaviščnegapodjetja. V prvem poglavju je obravnavana tematika vraževernosti kot ene od elementov, zakaj se ljudje lotevajo iger na srečo. Pri vraževerju gre za to, da posameznik domneva, da lahko dejansko  napove ali vpliva na dogodke. To ga tudi dodatno spodbuja k igri.

Vsako podjetje, ne glede na to, v kakšnem poslovnem okolju deluje, si mora zastaviti vizijo, kaj želi postati, ter strategijo, kako bo do tega cilja prišlo. To je tudi osnova strateškega menedžmenta.  Ko imamo enkrat postavljeno vzijo in strategijo moramo oblikovati organizacijo in procese. To obravnavamo v drugem poglavju knjige. 

Sledi poglavje o kadrih in vodenju v igralniško-zabaviščnem podjetju. Smo v obdobju, ko organizacije svojo dodano vrednost ustvarjajo z znanjem in idejami in ne toliko z množično proizvodnjo, zato je potrebno v organizacijskih okoljih redefinirati kadrovske prakse, kako kadrovati, usposabljati, organizirati, motivirati in razvijati zaposlene, da bodo ti maksimalno učinkoviti in pri tem ne bodo deležni izkoriščanja. 

Vendar pa moramo storitve tudi ustrezno oblikovati in jih približati kupcu. Proces globalizacije in pojav novih tehnologij z internetom, družbenimi omrežji ter pametnimi telefoni na čelu danes kupcu omogočajo enostaven in hiter dostop do informacij. Pestra ponudba izdelkov in storitev v kombinaciji z agresivnimi oglaševalskimi akcijami je pripeljala do tega, da je zvestoba blagovni znamki obledela, kupec pa se pri nakupu odloča za proizvod, ki ima poleg visoke kakovosti hkrati tudi nizko ceno.

Sklepno poglavje se nanaša na kontroling in kako se ta povezavuje z drugimi funkcijami v podjetju. To pa ne zato, da bi se nam vsebina podvajala, temveč zato, da bi tej funkciji dali težo. Ni namreč strateškega menedžmenta brez učinkovitega kontrolinga. V igralniški dejavnosti pa je ta še toliko bolj pomemben, ker je potrebno imeti vzpostavljene mehanizme, da vemo, kakšno je poslovanje posameznih iger na srečo v realnem času. Na eni strani je to pomembno za samo izvajanje igre (ali je v danem trenutku posamezna igralna miza v pozitivi ali ustvarja minus), po drugi strani pa zaradi poročanja regulatornim organom. 

Knjigo smo zastavili tako, da je lahko namenjena tako študentom kot tudi profesorjem pri poučevanju igralniške tematike. Prav tako je knjiga lahko dobrodošlo gradivo igralniškega menedžmenta.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro